Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Gedichten,verhalen en muziek met Ria Westerhuis en Cathrien Kats

Gedichten,verhalen en muziek met Ria Westerhuis en Cathrien Kats

Tijdens deze avond in de Week van de Poëzie nemen Ria Westerhuis en Cathrien Kats je mee in de wereld van verhalen en gedichten. Deze worden verteld en voorgedragen in het dialect en in het Nederlands. Frits van der Zwan begeleidt de verhalen en gedichten op gitaar.

Dichter Ria Westerhuis schrijft gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in 'de streektaal van de Reest' en in het mysterieuze eRWeens.

Aan kinderpoëzie heeft Cathrien Kats altijd aandacht besteed, vroeger als kleuterleidster en later als docent pedagogiek op de Pabo. Het plezier voor het spelen met taal brengt ze graag op deze avond naar voren. Gedichten spreken tot de verbeelding.

Gedichten voor kinderen bieden een rijkdom aan klank en ritme. In een prachtige cadans worden kinderen meegenomen in alle mogelijke en onmogelijke beelden. Iedereen kent wel de tijdloze gedichten van Annie M.G.Schmidt, zoals Dikkertje Dap. Ook moderne poëzie, zoals van Bette Westera, waarin  gevoelens van kinderen worden verwoord wordt is zo prachtig. Vriendschap is een belangrijk thema voor kinderen. Ze ontdekken nog hun eigen rol daarin. Gedichten kunnen kinderen helpen hun eigen gevoelens en houding te begrijpen.

Het is voor haar een uitdaging om ook de vertaalslag naar onze streektaal te maken. Van huis uit spreekte ze dialect, anders gezegd ‘plat proaten’. Aan het behoud van streektalen wordt steeds meer waarde gehecht.  Afgelopen jaar heeft ze een verhaal geschreven over het ontstaan van de naam van de camping De Kleine Wolf, zowel in het nederlands als in de streektaal.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum woensdag 1 februari 2023
Tijd 20:00 uur
Waar Lokaal 12 (Readshop), Dedemsvaart
Voor wie Volwassenen
Prijs
€ 7,50
(incl. koffie/thee)